top of page

``Unitate si diversitate`` la Scoala Gimnaziala Voitinel


„Unitate și diversitate” la Școala Gimnazială Voitinel

“J'ai appris l'italien pour parler au pape, l'espagnol pour parler à ma mère, l'anglais pour parler à ma tante; l'allemand pour parler à mes amis et le français pour me parler à moi-même”.

(Charles Quint) Într-o lume în continuă schimbare, în care adevăratele valori sunt uitate în vitrine prăfuite și accentul cade pe nonvalori, o lume în care cunoașterea unei limbi străine a devenit o necesitate, nu se putea trececu vedere ziua de 26 Septembrie, „Ziua Europeană a Limbilor”. Astfel, luni, 26.09.2016, cu mic cu mare, ne-am adunat să marcăm acest eveniment, de o însemnătate deosebită pentru toți, la Școala Gimnazială Voitinel. Activitate complexă, in cadrul comisiei ``Limba si comunicare``, coordonată de prof. Vasiloschi-Aanei Andreea-Ramona și Cîrdei Maria, în cadrul căreia toți membrii comisiei „Limbă și comunicare”, precum și prof. Cîrdei Viorel (educație tehnologică și educație plastică) au pus umărul, a fost un adevărat succes.

După intonarea Imnului Europei, în limba română/germană și o prezentare a importanței acestei zile și a studierii unei limbi străine în lumea actuală, copiii au purtat discuții pe aceste teme, împărtășind idei și păreri. Fiind organizați pe cinci grupe: Germania, Italia, Franța, România și Anglia, elevii claselor VI-VIII au realizat prezentări, planșe, steaguri, mâncăruri tradiționale, desene-simbol pentru fiecare țară în parte. Cum să nu te-atragă mirosul îmbietor al sarmalelor, pizza, covrigi bavarezi sau brânzeturile franceze? „Vivo per lei” sau „Măi române, românaș” au răsunat în sufletele tuturor, iar filmulețele cu imagini și fond muzical din fiecare stat ne-au purtat în călătorii de mult visate. Ceea ce a impresionat a fost o pânză de dimensiuni mari, cu monumete și steaguri din cele cinci țări, realizată de două eleve din clasa a VII-a B, Laura și Giorgia. Am fost vizitați și de personalități marcante (Shakespeare, Francois Hollande, Napoleon, Musollini, Dante, Vivaldi, Eminescu, Brâncuși, Einstein etc.), interpretați cu ingeniozitate de elevi, în mod atractiv și distractiv. La final, copiii au completat chestionare cu privire la tema discutată și au fost premiați de către cadrele didactice cu diplome.

Ceea ce ne-a rămas în urma evenimentului a fost un mare zâmbet pe față, ambiție pentru a afla și a știi cât mai multe limbi/informații despre alte țări, și multe, multe materiale și amintiri, atârnate cu mândrie pe holurile școlii și în inimile noastre!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page