top of page

Opționalul - o necesitate?!!!!

Pe lângă nemărginita „limbă și literatură română”, temuta „matematică” și alte materii care mai de care mai importante, își face simțită prezența în școli și micuțul opțional. Deși nu i se acordă poate suficient interes, acesta din urmă are de multe ori un impact extraordinar în rândul elevilor.

Nevoia de libertate, de „altceva” este pregnantă și nu ar trebui trecută cu vederea! Din mâinile copiilor ies lucruri minunate, inedite, ce ne aduc încă o dovadă că „a fi dascăl e o superputere!”

La Școala Gimnazială Voitinel oferta de opționale a fost bogată și diversificată: „Lumea satului”, „Educație sanitară”, „Mi piace l`italiano”, „Le francais facille”, „Zestrea satului”, „Literatură și folclor” etc.

Evaluarea din cadrul orelor nu este una de tip tradițional (probe scrise, orale), ci una modernă: proiecte, activități practice etc., iar rezultatele nu întârzie dă apară!

Astăzi am discutat despre imaginea satului tradițional la ora de „Literatură și folclor” - clasa a VII- a A, prof. Vasiloschi-Aanei Andreea-Ramona, elevii prezentându-și „temele”. Iată ce a ieșit:







Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page